در عصر حاضر که عصر اطلاعات و رایانه است، علاقهمندان به مهارتهای برنامهنویسی و کد نویسی در حال افزایش هستند و در واقع الان زمان آن است که در مورد کدنویسی و 0 و 1 یاد بگیرید. شما میتوانید در هر زمان و هر کجا برنامهنویسی را به صورت خودآموز یاد بگیرید.
اگر فیلمهای با موضوع فناوری که در گذشته پخش شدند را بررسی کنید، متوجه میشوید که برخی از آنها واقعا جلوتر از زمان خود بودند. فیلم The Net محصول 1995 که درباره آنجلا بنت تحلیلگر کامپیوتر بود را ممکن است دیده باشید. این فیلم یک توطئه دولتی توسط هکرها، هنگام رفع باگهای یک برنامه کامپیوتری را نشان میدهد. فیلم The Net نه تنها سبب شیوع سریعتر اینترنت در زندگی ما شد، بلکه قدرت و فراگیر بودن برنامهنویسی را نیز برجسته کرد.
شما ممکن است که در حال حاضر علاقهمند به مهارتهای برنامهنویسی باشید و شاید همین فیلمهای با موضوع فناوری شما را در کودکی به برنامهنویسی علاقهمند کردند یا شاید هم تحت تاثیر یک وبسایت کدنویسی که به طور تصادفی با آن برخورد کردید، قرار گرفته باشید. اینکه چگونه علاقهمند به یادگیری مهارت برنامهنویسی شدید مهم نیست، بلکه مهم این است که به دنبال یادگیری آن بروید.
به زبان ساده، کد مجموعه دستورالعملهایی است که برای انجام عملکردهای خاص به رایانهها داده میشود. برنامهنویسان با کدنویسی، نرمافزارها را توسعه میدهند. دستگاههایی، از تلفن هوشمند گرفته تا مایکروویو، با کمک این نرمافزارها کار میکنند که ما از این نرمافزارها هر روزه استفاده میکنیم.
برنامهنویسی فقط راهی برای ساختن نیست. برنامهنویسی به حل مشکلات و همچنین به افراد نیازمند نیز کمک میکند، و همانطور که استیو جابز گفته است، به شما یاد میدهد که چگونه فکر کنید. برنامهنویسی مهارتی است که توسط افراد مهم جامعه و حکومتها تحسین شده و حتی هفتهای به نام آموزش علوم کامپیوتر در نظر گرفته شده است.
خبر خوب این است که برای یادگیری مهارت برنامهنویسی، نیازی نیست در سیلیکون ولی زندگی کنید یا ابزارهای گران قیمت و پیشرفته داشته باشید. یادگیری مهارتهای برنامهنویسی به صورت خودآموز در حال افزایش است، و شما میتوانید خیلی سریع به جمعی از افراد که در حال ورود به دنیای وب و یادگیری زبان جهانی بعدی هستند، بپیوندید. شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا میشود به صورت خودآموز مهارت برنامهنویسی را آموخت؟ جهت پاسخ به این سوال، در ادامه با یک برنامهنویس خودآموخته آشنا میشویم.
آیا میتوان برنامهنویسی را به صورت خودآموز یاد گرفت؟
رایان هانا یک برنامهنویس موفق است که به صورت خودآموخته این مهارت را کسب کرده است. پس در همین ابتدا بدانید که بله، میتوان برنامهنویسی را به صورت خودآموز یاد گرفت. اما چرا رایان؟ در سال 2015، بسیاری از کاربران تلفن همراه یک اپلیکیشن با موضوع سلامتی به نام SworkIt را دانلود کرده بودند و بخش جالب ماجرا اینجاست که رایان هانا آن برنامه را خلق کرده بود.
هانا در ژانویه 2012 با استفاده از پلتفرم Codecademy، به دلیل تمایل به ایجاد پروژههای خود، شروع به آموختن برنامهنویسی کرد. رایان هانا در راستای انگیزه خود برای یادگیری مهارت برنامهنویسی میگوید:«استفاده از ابزارها و اپلیکیشنهایی که دیگران میساختند من را خسته کرده بود و میخواستم سعی کنم خودم اپلیکیشن یا ابزاری را خلق کنم.»
رایان با استفاده از آموزشهای Codecademy، PhoneGap و همچنین آموزشهای موجود در وبلاگها، مهارتهای برنامهنویسی را آموخت و در کنار آن بر روی خلاقیت خود نیز کار کرد.
هانا میگوید: «من در همان شرکتی که مشغول به کار بودم، پس از یک سالی که برای یادگیری برنامهنویسی وقت گذاشتم، از یک متخصص فناوری اطلاعات به یک توسعهدهنده وب تبدیل شدم و در اوقات فراغتم مشغول به ساخت پروژه خودم بودم و این پروژه رزومهی خیلی خوبی برای من شد.»
برای شروع یادگیری مهارت برنامهنویسی به صورت خودآموز، مدرک علوم کامپیوتر لازم نیست و شما میتوانید از روشهای خودآموز برنامهنویسی استفاده کنید و مانند دیگر افراد که از طریق همین روشها یاد گردفتهاند، به یک برنامهنویس حرفهای تبدیل شوید.
امروزه روشهای آنلاین و آفلاین بسیاری برای یادگیری مهارتهای مختلف وجود دارد. برای یادگیری مهارت برنامهنویسی به صورت خودآموز شما میتوانید از پلتفرمهای مختلفی که به وجود آمدهاند استفاده کنید. این پلتفرمها، برنامهنویسی را به شما در قالب بازی، حل چالشها، گفتگو با متخصصان، ویدیو و غیره آموزش میدهند. در ادامه با برخی از منابع آنلاین و آفلاین یادگیری برنامهنویسی آشنا میشویم.
بازی کردن علاوهبر سرگرمی میتواند روش جذابی برای یادگیری مفاهیم جدید و تمرین برنامهنویسی باشد و همچنین، این روش میتواند مهارتهای شما را تقویت کند.
CodeSignal که در گذشته CodeFights نامیده میشد، از منابع آنلاینی است که به شما امکان یادگیری مهارتهای برنامهنویسی از طریق سرگرمی را میدهد. در این پلتفرم شما میتوانید برای مصاحبههای شغلی تمرین کنید، بازیهایی بر پایه کد نویسی به سبک آرکید (arcade-style) انجام دهید و در چالشهای screen-to-screen رقابت کنید.
از دیگر پلتفرمهای آنلاین و مناسب برای یادگیری برنامهنویسی به صورت خودآموز میتوان به CodeAbbey اشاره کرد. این مجموعه شامل تمرینات سرگرمکننده مبتدی تا پیشرفته با موضوع حل مشکل است که با کمک آن میتوانید مهارتهای خود را تقویت و پس از حل تمرینات، گواهینامه کسب کنید.
در وبسایت Coderbyte، زبان برنامهنویسی مورد نظر خود را انتخاب و چالشها را حل کنید. آموزشها و دستورالعملهای موجود در این وبسایت به شما کمک میکند تا مهارتهای مهم برنامهنویسی را تقویت کنید.
Reddit را میتوان یکی از منابع خودآموز برنامهنویسی دانست، زیرا شما میتوانید از فرومهای مبتنی بر کاربر Reddit جهت شرکت در طیف گستردهای از چالشهای آسان و سخت از آزمونهای اسکربل (Scrabble) گرفته تا مازها (mazes) استفاده کنید و از این طریق مهارتهای خود را تقویت کنید و راه و روشهای جدید بیاموزید.
در وبسایت CodinGame میتوانید بازی کنید و با رمزگذاری دشمن خود را شکست دهید. در این روش بسیار جذاب، هم مهارتهای خود را ارتقا میدهید و هم بسیاری از کمپانیها شما را پیدا میکنند.
با استفاده از پروژههای کدنویسی سرگرم کننده و خلاقانه مایکروسافت، میتوانید مهارتهای خود را توسعه دهید.
یادگیری مهارتهای برنامهنویسی با کمک کتابها
یادگیری از طریق کتاب روش قدیمی است که طرفداران خودش را دارد، اما برخی از افراد کتابهای آموزشی را کسلکننده میدانند. The Self-Taught Programmer کتاب راهنمای عالی برای یادگیری مهارتهای برنامهنویسی به روش خودآموزی است. این کتاب سرگرمکننده توسط یکی از فارغالتحصیلان برنامهنویسی برای آماتورها و حرفهایها نوشته شده است.
هر ساله رویدادهای بسیاری با موضوع برنامهنویسی در ایران و جهان برگزار میشود. شما میتوانید با شرکت در رویدادهای مختلف، علاوهبر یادگیری راهحلهای جدید، با دیگر برنامهنویسها آشنا شوید یا به عبارت دیگر، شبکهسازی کنید که موضوع شبکهسازی برای هر کاری حائز اهمیت است.
پلتفرمهایی مانند یوتیوب وجود دارند که در آنها متخصصان تجربیات خودشان را در قالب ویدیو منتشر میکنند، در ادامه به معرفی برخی از این پلتفرمها میپردازیم. به طور مثال، یکی از کارمندان Google در کانال یوتیوب به نام DevTips به موضوعات طراحی و توسعه وب و موارد مرتبط با CMSها و هاستینگ میپردازد. از سوی دیگر، CSS-Tricks یک وبسایت جامع برای برنامهنویسها و مانند یوتیوب است که در آن میتوانید ویدیوهای متخصصان حوزه برنامهنویسی را تماشا کنید.
آموزش آنلاین در حال حاضر طرفداران بسیاری دارد. شما برای یادگیری مهارتهای برنامهنویسی میتوانید به وبسایتهای Code.org، Codecademy و David Walsh مراجعه کنید و آموزشهای رایگان برنامهنویسی را مشاهده نمایید.
در حال حاضر پادکستهای بسیاری با موضوعات مختلف از جمله برنامهنویسی تولید شده است و به شما این امکان را میدهد که در هر زمان و هر کجا موضوعات مورد علاقهی خود را دنبال کنید. DevRadio، Software Engineering Daily، Developer Tea و Programming Throwdown از پادکستهای مرتبط با برنامهنویسی است که برنامهنویسها در مورد تجربیات خود و موارد مربوط به وبسایت از جمله هاستینگ صحبت میکنند.
یادگیری مهارتهای برنامهنویسی به صورت خودآموز کاملا شدنی است. با توجه به امکانات عصر حاضر شما منابع بسیاری برای یادگیری هر گونه مهارتی در اختیار دارید. برای یادگیری مهارتهای برنامهنویسی به صورت خودآموز میتوانید از منابع آنلاین و آفلاین مختلف مانند بازیها، کتابها، رویدادها و پلتفرمهای آموزشی استفاده کنید.
بسیاری از افراد به صورت خودآموز، مهارتهای برنامهنویسی را یاد گرفته و در حال حاضر به عنوان برنامهنویسان موفق و حرفهای مشغول به کار هستند، پس دور از ذهن نیست که شما هم یادگیری برنامهنویسی را آغاز کنید. آیا تا الان قدمی برای یادگیری مهارتهای برنامهنویسی برداشتهاید؟
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 4.5 / 5. تعداد نظرات : 2
اولین نظر را شما ثبت کنید!