اگر صاحب یک کسب و کار یا یک وبسایت هستید یا حتی اگر به عنوان کاربر حرفه ای اینترنت محسوب می شوید مطمئنا در مورد رنک الکسا چیزهایی شنیده اید، معمولا صاحبان وبسایت برای نشان دادن ارزش وبسایت خود و دیگران نیز به عنوان یک معیار برای وبسایت هایی که میخواهند از آنها استفاده کنند به این رنک توجه می کنند.
اما قبل از بررسی این میزان اهمیت بهتر است با ماهیت این ابزار رتبه دهی آشنا شویم:
این سرویس از سال 1996 کار خود را آغاز کرده و در سال 1999 الکسا با ارزش 250 میلیون دلار توسط آمازون (غول خرده فروشی جهان) خریداری شد.
این سروریس از طریق وبسایت Alexa.com در دسترس عموم قرار گرفت تا بتوانند اطلاعات کلی از میزان ترافیک و صفحات بازدید شده ی خود داشته باشند. این سرویس با تخمین معیارهای محاسباتی و آماری، سایت های مختلف را رتبه بندی می نماید و هرچه این رنک به عدد یک نزدیک تر باشد، به معنی بالاتر بودن میزان بازدید و ترافیک وبسایت شما خواهد بود.
چرا رنک الکسا چندان مهم و قابل اتکا نیست؟
در ایران رنک الکسا یکی از معیارهای اساسی سنجش کیفی وبسایت ها در نظر گرفته می شود و صاحبان وبسایت ها تمام تلاش خود را به کار می برند تا جایگاه مناسب تری در این رقابت به دست آورند و در این بین از انجام هیچ راهی کوتاهی نمی کنند. اما در ادامه خواهیم یافت رنک الکسا چندان دقیق و قابل اتکا نیست:
الکسا تنها بازدیدکنندگانی را که افزونه ی الکسا را بر روی مرورگر خود نصب کرده اند در در جامعه ی آماری خود ردیابی می نماید، براساس تخمین الکسا ، از هر ۱۰۰۰ نفر بازدیدکننده وب، یک نفر تولبار الکسا را بر روی مرورگر خود نصب کرده است بنابراین هر بازدیدکننده که تولبار الکسا را نصب داشته باشد الکسا آن را مشابه بازدید ۱۰۰۰ نفر در نظر میگیرد. پس به خوبی میتوان متوجه شد که دیتای الکسا چندان هم دقیق نیست.یکی دیگر از نکاتی که در اینجا باید توجه داشته باشید این است که فقط افرادی که نیاز به دانش ترافیکی وب سایت ها دارند، مانند وبلاگ نویسان و تحلیلگران SEO از افزونه الکسا استفاده می کنند. این بدان معنی است که جمعیت اصلی کاربران از این افزودنی استفاده نمی کنند!
در صورتی که صاحبان وبسایت، وبسایت خود را به صورت دستی در الکسا ثبت نکنند، الکسا فارغ از موضوع وبسایت، به صورت اتوماتیک، رنکی را برای آن در نظر خواهد گرفت. حال شما فرض کنید یک وبسایت آموزش آشپزی با یک وبسایت آموزش دیجیتال مارکتینگ هر کدام 500 بازدیدکننده به صورت روزانه داشته باشند اما قاعدتا با توجه به تفاوت در ماهیت بازدیدکنندگان وبسایت ها، احتمالا تعداد زیادی از کاربران وبسایت دیجیتال مارکتینگ از افزونه ی الکسا استفاده می کنند در حالی که شاید تعداد بسیار کمی از بازدیدکنندگان وبسایت آموزش آشپزی از این افزونه استفاده کنند، حال به نظر شما رنک الکسای هریک از این سایت ها با وجود ترافیک یکسان چگونه خواهد بود؟!
یکی دیگر از نقاط ضعف این سیستم عدم امکان نصب افزونه ی الکسا بر روی نسخه های اندورید و آی او اس است و این بدین معناست که تمام کسانی که از گوشی و تبلت جهت بازدید وبسایت شما استفاده می کنند جز جامعه ی آماری الکسا به حساب نخواهند آمد.
به نظر شما کاربران یک وبسایت دانلود موزیک یا ویدئو را چه کسانی تشکیل می دهند؟ بله دقیقآ طیف وسیعی از کاربران با سن و جنسیت و تخصص های متفاوت از کاربران این وبسایت ها به شمار خواهند آمد. اما اگر یک وبسایت تخصصی در حوزه شیمی را در نظر بگیرید، تنها طیف خاص و محدودی از بازدیدکنندگان را در بر خواهد گرفت اما اگر کسب و کار شما در حوزه ی وسایل آزمایشگاهی باشد، به نظرتان تبلیغ در آن سایت دانلود موزیک بازخورد بیشتری خواهد داشت یا وبسایت تخصصی شیمی؟
باتوجه به اینکه در ایران بسیاری از مدیران سایتها برای تبلیغ محصولات و وبسایت خود از رتبه و آمار الکسا برای انتخاب وبسایت تبلیغ کننده استفاده میکنند، سال هاست که روشهایی برای افزایش دروغین رتبه الکسا به وجود آمده است. روش پاپ آپ رتبه سایت تبلیغ شده را به شکل کاذب بهبود میبخشد. جالب است بدانید که برخی سایز پنجره پاپ آپها را آنقدر کوچک در نظر میگیرند که بسیاری از کاربران اصلاً متوجه بازشدن آنها نمیشوند. در واقع باید به موارد دیگری نیز مانند مدت زمان حضور کاربران اینترنتی در سایت توجه کرد. روش هایی مانند ارسال بازدید نیز مرسوم شده است که پنلی به کاربران داده می شود و به آنها بابت مشاهده سایت ها پول پرداخت می گردد و این روش نیز به صورت کاذب و تقلبی رتبه سایت ها را کاهش می دهد.
نتیجه گیری
همه ی این موارد نشان می دهد نباید بیش از حد به رنک الکسا توجه نمود و اعتماد زیادی به آن داشت، الکسا دقیق نیست و برای صاحبان وبسایتها، سرویسهای دیگری مثل google analytics , moz و semrush وجود دارند که از دقت بسیار بالاتری برخوردارند.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات : 0
اولین نظر را شما ثبت کنید!
1 دیدگاه
ممنون از آموزش های کامل خوبی که قرار
میدید