هنگام راهاندازی یک سایت وردپرس، موارد زیادی از جمله پلاگینها، تمها و لینکها در وبلاگ و پستها جهت پیگیری و بررسی وجود دارند که برخی توسعهدهندگان وبسایت وردپرس، مدام درگیر پروسهی چک کردن بروز بودن هستند و از بررسی این موارد غافل میشوند، در واقع، برخی توسعهدهندگان این روند را خسته کننده میدانند و برخی دیگر فکر میکنند: چرا سیستمی که کار میکند را باید تغییر دهیم؟
با این حال، مشکلاتی در این رویکرد، از امنیت گرفته تا رتبه SEO و غیره وجود دارد. موضوعات و پلاگینهای قدیمی و بروز نشده میتوانند شامل آسیبپذیریهای امنیتی باشند، و رتبهبندی SEO میتواند توسط لینکهای شکسته در پستها و وبلاگ آسیب ببیند. در این مقاله به پنج راه حرفهای برای نگهداری وبسایت وردپرسی پرداختیم.
شما به عنوان یک دولوپر و یا طراح وب، ممکن است در هنگام راهاندازی یا ساماندهی وبسایت وردپرسی پلاگینها را فراموش کنید. اما پلاگینها را باید چه کرد؟ چگونه میتوانید آنها را به طور موثر در Back-End ساماندهی کنید؟ پلاگینهایی با قابلیت گروه کردن پلاگینها وجود دارند که میتوانید به وسیله آنها وبسایت وردپرسی خود را ساماندهی و مرتب کنید.
یکی از این پلاگینها، پلاگین گروپ Plugin Groups نام دارد که به وسیله آن میتوانید افزونهها را بر اساس کارایی و ارتباطشان به یکدیگر دستهبندی کنید و در واقع گروههای مختلف پلاگین تشکیل دهید.
کار با این پلاگین ساده است. شما به سادگی باید پلاگینها را انتخاب کنید، بر روی گروه جدید New group از منوی کشویی کلیک کنید، گروه را نامگذاری کنید و اینگونه پلاگینها در گروه قرار میگیرند. شما میتوانید هر تعداد گروه که میخواهید ایجاد کنید و زمانی که به آنها نیاز دارید، پلاگینها به راحتی قابل اصلاح و در دسترس هستند.
گذشته از گروه کردن پلاگینها، هنگام ساماندهی، پلاگینهای اضافی و قدیمی را غیرفعال کنید چون پلاگینهای قدیمی و استفاده نشده اغلب میتوانند اهداف حملات و هکهایی باشند که به راحتی قابل اجتناب هستند.
بسیاری از دولوپرها و طراحان وب بر این باورند که تمها یکی از مهمترین دلایل محبوبیت وردپرس هستند. به نظر میرسد که تمها و افزونهها با یکدیگر به وردپرس کمک کردند تا پویا، رنگارنگ، بینهایت متنوع و آسان باشد. اما در مورد ساماندهی باید در نظر داشته باشید، نه تنها باید از بروز بودن پلاگینها مطمئن باشید، بلکه باید دائم چک کنید که تمها آپدیت و در کم حجمترین حالت خود هستند.
به طور مثال، در سالهای گذشته، تمهای پیشفرض ۲۰۱۷ و ۲۰۱۵ وردپرس آسیبپذیریهای امنیتی داشتند و هکرها هم از آنها بهره بردند. معمولا آپدیت کردن تمها فراموش و سبب رسیدن آسیب به وبسایت میشود. ممکن است این موارد باعث نگرانی شود اما با بررسی دورهای، دیگر دلیلی برای نگرانی نیست.
حتی اگر وردپرس جدیدی را بر روی یک پایگاه داده نصب کنیم، در طول توسعه و طی ماهها و سالها دیتابیس با موارد بسیاری پر میشود. هر تم، پلاگین و پست به عنوان جداول یا اطلاعاتی در جداول درون دیتابیس ذخیره میشوند و دیتابیس میتواند از نظر اندازه و پیچیدگی رشد کند. حتی نسخههای قدیمیتر صفحات و پستها ذخیره میشوند.
این امر، به نوبه خود، تاثیر مستقیمی در کند کردن سایتهای وردپرسی دارد، زیرا موتور جستجوی وردپرس باید در پایگاه داده جستجو کند و همانطور که انتظار میرود، یک پایگاه داده پیچیدهتر به زمان بیشتری برای جستجو و یافتن داده نیاز دارد.
با این حال، پاکسازی یک پایگاهداده کار آسانی نیست، به خصوص با در نظر گرفتن این که اگر یک جدول اشتباه حذف شود، میتواند منجر به پایین رفتن کل سایت شود. این جایی است که افزونه بهینهسازی WP Optimize به کمک شما میآید.
افزونه WP Optimize به پاکسازی پایگاهدادهها و بهینهسازی سایتهای وردپرس بدون اینکه حتی پایگاهداده را لمس کنید، کمک میکند. با این افزونه شما میتوانید دادههای غیر ضروری را پاک کرده و اطلاعات پایگاه داده را مشاهده و مقایسه کنید. ساماندهی سایت وردپرسی با کمک افزونه WP Optimize، مروری بر اطلاعات درون پایگاهداده و اطلاعات در حال حذف یا فشردهسازی است و همچنین به شما امکان ساخت برنامهای برای بهینهسازی دورهای و انتخاب سفارشی میدهد که میتوانید تنظیم کنید، چه چیزی باید و چه چیزی نباید حذف شود.
اگر هشدارها و اعلانها در هنگام کار با سایت برای شما آزاردهنده است، میتوانید از پلاگینها جهت از کار انداختن آنها استفاده کنید. استفاده هوشمندانه و بسیار ساده از افزونه Disable WP Notification به شما اجازه میدهد تا اعلانهای مزاحم پلاگینها و تمها را برای همه کاربران یا دسته خاصی از کاربران غیرفعال کنید.
اگر میخواهید یک داشبورد تمیز و مرتب به دور از اعلان افزونهها که به شما ثبتنام و یا بررسی آنها را یادآوری میکنند داشته باشید، افزونه Disable WP Notification کاملا مناسب نیاز شماست. علاوه بر این، اگر اعلانهای مهمی باشند که شما نخواهید همه کاربران آنها را ببینند، میتوانید اعلانها را برای همه به جز کاربران مدیریت غیرفعال کنید.
ممکن است به نظر برسد که لینکهای شکسته مشکل بزرگی نیست، اما این لینکها کاملا دردسر سازند. لینکهای شکسته به کاربر شما پیام وحشتناک ۴۰۴ را نشان میدهد که این پیام رایج نه تنها بازدیدکنندگان سایت شما را از سایت دور میکند، بلکه به رتبه سایت شما در گوگل نیز صدمه میزند. اما نظارت هر روزه یا هر هفته بر یک سایت و غربال کردن لینکهای شکسته کار آسانی نیست.
خوشبختانه، شما میتوانید از پلاگینهایی مانند Broken Link Checker جهت پیدا کردن لینکهای شکسته استفاده کنید. این پلاگین بسیار قوی و قابل شخصیسازی است که به نظارت بر تمام لینکهای داخلی و خارجی در یک سایت، چه در صفحات باشند و چه در پست و نظرات، کمک میکند و در صورت یافتن لینک شکسته هشدار میدهد. شما میتوانید بازه زمانی جهت چک کردن لینکها در پلاگین Broken Link Checker مشخص کنید، در صورتی که لینک شکستهای پیدا شد، برای شما یک اخطار در مورد آن لینک به همراه پیشنهاد لینک جایگزین ایمیل میشود.
اگر لینکی وجود داشته باشد که افزونه در مورد آن مطمئن نیست، آنها را میتوان به جای شکسته شدن به عنوان هشدار نیز مشخص کرد تا به صورت دستی بررسی شود. قابلیت شخصیسازی افزونهها به شما این امکان را میدهد تا تعریف کنید که در کجا به دنبال لینکها بگردید و چه نوع لینکهایی را بررسی کنید.
هنگامی که وارد وبسایت میشوید اگر لینکهای شکسته وجود داشته باشد، به شما گزارش میدهد. همچنین میتوانید لینکهای شکسته را مستقیما از پلاگین ویرایش کنید تا حتی نیازی نباشد به یک صفحه یا پست خاص بروید و به عبارتی دیگر در وقت صرفهجویی کنید.
این نکات و پلاگینها نه تنها به شما کمک میکنند تا یک وبسایت و داشبورد ساماندهی شده داشته باشید، بلکه به بازدیدکنندگان کمک میکنند تا تجربه کاربری خوبی داشته باشند و همچنین رتبه SEO شما را بالا نگه میدارد. شما همچنین میتوانید امور دورهای دیگری در جهت ساماندهی وبسایت خود انجام دهید و یا در همان ابتدا از چک لیستی برای طراحی وبسایت وردپرسی خود استفاده کنید. تجربیات خود را در زمینه ساماندهی وبسایت وردپرس با ما به اشتراک بگذارید.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز / 5. تعداد نظرات :
اولین نظر را شما ثبت کنید!