فایروال یا دیوار آتش به نرم افزار یا سخت افزاری گفته می شود که بین کامپیوتر شما و اینترنت قرار می گیرد و با توجه به قوانینی که برای آن تعریف شده است از شبکه ،سرور و یا سیستم کامپیوتری شما در برابر ورود داده های مخرب و خروج و ارسال ناخواسته اطلاعات در حمله های جاسوسی و هکر ها محافظت می کند. این امر سبب می شود شما با خیالی آسوده ارتباطی امن با دنیای بیرون داشته باشید.
Firewall کامپیوتر شما را به صورت تمام و کمال در محیطی ایزوله شده با استفاده از “دیواری از کد” قرار داده که تمامی Packet های ورودی و یا خروجی را مورد بررسی قرار می دهد و تصمیم می گیرد که آیا این Packet ها اجازه عبور از دیواره را دارند و یا می بایست Block شوند.
باتوجه به اهمیت ایجاد امنیت و محاظت از اطلاعات در دنیای دیجیتال امروز استفاده از Firewall در سیستم های شخصی، سازمان ها و مراکز اداری امری ضروری می باشد.
دیوار آتش یا فایروال ترافیک ورودی و خروجی را کنترل و با معیار های تعریف شده بر روی خود تطبیق داده و از دسترسی های غیر مجاز به شبکه جلوگیری می نماید. وظایف یک فایروال (دیوار آتش) در حالت کلی به شرح زیر می باشد:
فايروال ها به دو شکل سخت افزاری (خارجی) و نرم افزاری (داخلی) ارائه می شوند:
Firewall سخت افزاری و یا فایروال شبکه برنامه هایی هستند که توسط شرکت های سازنده بر روی سخت افزار تعبیه شده اند و بصورت قطعه ای خارجی در مسیر یک روتر و یا بر روی آن نصب می شوند.
انواع مختلف فایروال های سخت افزاری با توجه سرعت و کارایی بالا، بیشتر در سازمان های بزرگ اداری و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند و معمولا به دلیل هزینه بالای پیاده سازی، برای استفاده های شخصی و سازمان های کوچک کاربردی ندارند.
فایروال نرم افزاری برنامه هایی می باشند که به منظور ایجاد امنیت و کنترل داده های ورودی و خروجی بر روی سیستم عامل نصب و راه اندازی می گردد.
اکثر سیستم عامل ها بصورت پیش فرض شامل یک Firewall نرم افزاری می باشند و جهت ایجاد سطح حفاظتی و امنیتی بایستی آن را فعال نمود.
در صورتی که سیستم عامل نصب شده بر روی سیستم شما فاقد فایروال می باشد باستی اقدام به تهیه و راه اندازی فایروال نرم افزاری نمایید. نصب و راه اندازی اولیه ی آن مشابه دیگر نرم افزار ها بوده و نیاز به دانش فنی خاصی ندارند.
سرعت و سطح امنیت و هزینه اجرا و استفاده از فایروال های سخت افزاری بیشتر از نرم افزاری می باشد.
وظیفه اصلی تمامی فایروال ها محافظت از سیستم در برابر نفوذ و دسترسی های غیر مجاز می باشد ، با توجه به اینکه روش انجام این کار توسط انواع مختلف متفاوت می باشد لذا سطح کارایی و امنیتی که ایحاد می کنند متفاوت خواهد بود از این نظر به 5 دسته کلی زیر تقسیم می شوند :
یکی از اصلی ترین دغدغه های پشتیبانان شبکه های سازمانی انتخاب یک فایروال مناسب می باشد تا حداکثر امنیت را ایجاد نماید.
برای اینکه بدانید کدام فایروال می تواند بهترین انتخاب باشد بایستی شرایط و نیاز سازمان خود را در نظر داشته باشید انتخاب یک Firewall نیازمند بررسی دقیق می باشد تا در آینده با مشکل رو به رو نشوید.
در نظر داشتن موارد زیر جهت انتخاب فایروال مناسب مهم می باشد :
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 4.2 / 5. تعداد نظرات : 16
اولین نظر را شما ثبت کنید!