امروزه با گسترش هوش مصنوعی، این فناوری در بسیاری از صنایع و حوزههای مختلف به کار گرفته میشود و بخشهای متنوعی به استفاده از این فناوری روی آوردهاند. به عنوان مثال، برای تشخیص سریعتر سرطان و اوتیسم در کودکان از هوش مصنوعی استفاده میشود. مثالهای ذکر شده، نمونههایی از کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت پزشکی است و حالا مهندسان چینی برای بهبود عملکرد و بازدهی بیشتر شبکه برق این کشور، سیستمهایی را مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کردهاند تا قطعی برق را در عرض چند ثانیه برطرف کنند.
چینیها با طراحی سیستمهای مذکور، شرایط استفاده از هوش مصنوعی در صنعت برق را نیز فراهم کردهاند و انتظار میرود کشورهای دیگر هم از این فناوری در شبکههای برق خود استفاده کنند. بر اساس گزارشها، سیستم جدید شرکت دولتی مدیریت برق چین، مشکلات شبکه را پس از عیبیابی، ظرف سه ثانیه برطرف خواهد کرد. با وجود این فناوری، چینیها دیگر قطعی برق چند ساعته را تجربه نخواهند کرد.
در این سیستم، از حسگرهای متعددی استفاده شده است که هر کدام از آنها به صورت جداگانه در شبکه مورد نظر جایگذاری شدهاند تا برای عیبیابی و تعمیر خطوط انتقال دیگر نیازی به مداخله انسانی نباشد و مدیریت شبکه با سرعت بیشتر و دقت بالاتری انجام شود. البته ناگفته نماند که این هوش مصنوعی فعلا به صورت آزمایشی و در شهر Qitailu با 200 خانوار راهاندازی شده است.
سیستم مذکور بر اساس ساز و کاری که دارد، ابتدا محل خطای شبکه را کشف میکند و سپس با ایزوله سازی، شرایط پایدار و عادی را به شبکه بر میگرداند. بر اساس نظر مهندسان ارشد شرکت دولتی شبکه برق چین، هنگام بروز یک اختلال بزرگ در شبکههای بزرگ، برق چند ساعت قطع خواهد شد. اما با وجود این هوش مصنوعی، پیدا کردن محل خطا و رفع آن در کمترین زمان ممکن قابل انجام است.
منبع: scmp
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز / 5. تعداد نظرات :
اولین نظر را شما ثبت کنید!