هنگامی که پلتفرم آنلاینی مانند یک وبسایت فروشگاهی برای کسبوکار خود راهاندازی میکنید، در ابتدا شاید نیازی به سرویسهای پیشرفته نداشته باشید و با سرویسی مانند هاست اشتراکی، کار شما راه بیفتد؛ اما پس از مدتی که پلتفرم شما رشد میکند و مخاطبان آن افزایش پیدا میکند، نیاز به سرویسهای پیشرفتهتر پیدا خواهید کرد. در اینصورت، لازم است سرویس هاستینگ خود را از هاست اشتراکی به سرور مجازی ارتقا دهید. در این مقاله تفاوت سرور مجازی و هاست اشتراکی را بررسی کردیم و گفتهایم که هرکدام از آنها مناسب برای چه کسبوکارهایی است.
هاست اشتراکی، نوعی سرویس میزبانی وب است که به علت مشترک بودن منابع بین کاربران سرور، به آن هاست اشتراکی میگویند. مشترک بودن به این معنی است که منابع سخت افزاری و نرمافزاری، مانند فضای دیسک و پهنای باند و غیره، بین کاربرانی که پلتفرم آنلاینشان روی یک سرور میزبانی میشود، به اشتراک گذاشته میشود.
این نوع میزبانی وب قیمت بسیار کمتری نسبت به دیگر انواع سرویسهای هاستینگ دارد و مناسب برای کاربرانی است که بهتازگی پلتفرم آنلاین خود را راهاندازی کردهاند، یا نیاز به یک سرویس تست دارند.
برای اطلاع بیشتر در مورد هاست اشتراکی میتوانید مقاله هاست اشتراکی چیست را مطالعه کنید.
هزینه کمتر نسبت به سرور مجازی: هزینه میزبانی در هاست اشتراکی نسبت به سایر سرویسهای هاستینگ کمتر است و این موضوع به افراد و کسبوکارهای کوچک و بزرگ کمک میکند تا بتوانند هزینههای خود را به حداقل برسانند.
سهولت در استفاده: سرویس هاست اشتراکی برای کاربرانی که تازه وارد دنیای میزبانی وب شدهاند، بسیار ساده و قابل فهم است و این امر باعث میشود که کاربران با سرعت بیشتری به سایر قابلیتهای سرویس دسترسی پیدا کنند.
هاست اشتراکی در مقایسه با سرور مجازی محدودیتهایی دارد. تفاوت سرور مجازی و هاست اشتراکی در محدودیتها به شرح زیر است:
کنترل محدود: کاربران هاست اشتراکی محدودیتهایی در دسترسی به سرور دارند و تنها میتوانند با استفاده از کنترلپنل سرویس خود را کنترل و کانفیگ کنند.
منابع محدود: در هاست اشتراکی، منابع سختافزاری مانند فضای دیسک و پهنای باند محدود است و در صورتی که وب سایت یا اپلیکیشن شما ترافیک بالایی داشته باشد، ممکن است با مشکلاتی مانند زمان پاسخگویی زیاد، مواجه شوید. همچنین، اگر یکی از کاربران سرور به مشکل برخورد کند، این ممکن است روی کارایی وب سایت شما تأثیر منفی بگذارد.
سرور مجازی به عنوان راهحلی برای افزایش امنیت و پایداری وب سایت، منابع سختافزاری مستقلی برای هر کاربر فراهم میکند. در سرور مجازی، سرور فیزیکی به چند بخش تقسیم میشود و هر بخش به عنوان یک سرور مجازی عمل میکند. هر سرور مجازی دارای منابع مستقلی از جمله پردازنده، حافظه، فضای دیسک و پهنای باند است که به کاربر اختصاص مییابد. همچنین، در سرور مجازی، کاربران قادر به اجرای نرمافزارهای مستقل خود هستند و به دلیل استفاده از فضای سختافزاری مستقل، بهبود عملکرد وب سایت کاربران حاصل میشود.
برای اطلاع بیشتر در مورد سرور مجازی میتوانید مقاله سرور مجازی (VPS) چیست را مطالعه کنید.
امنیت بالا: هر سرور مجازی از سایر سرورهای مجاور جدا شده است و در صورت حمله به یک سرور مجازی، سایر سرورهای مجاور تحت تأثیر قرار نمیگیرند.
عملکرد بهتر: به دلیل استفاده از منابع سختافزاری مستقل، وب سایت کاربران بهبود عملکرد مییابد و از پایداری بیشتری برخوردار است.
انعطافپذیری: کاربران قادر به اجرای نرمافزارهای مستقل خود هستند و قابلیت ارتقاء سرور مجازی به منابع بیشتر نیز وجود دارد.
هزینه بالا: هر سرور مجازی به عنوان یک واحد مستقل در سرور شناخته میشود و هزینه آن نسبت به هاست اشتراکی بیشتر است.
محدودیت پهنای باند: در برخی از سرویسهای سرور مجازی، پهنای باند محدود است و در صورت استفاده از آن بیشتر از حد مجاز، هزینه اضافی محاسبه میشود.
نیازمند کمی دانش فنی: مدیریت سرور مجازی در مقایسه با هاست اشتراکی نیازمند کمی دانش فنی است که باید کاربران این دانش را داشته باشند تا بتوانند سرویس خود را مدیریت کنند.
باتوجه به موارد گفته شده در مقاله، هاست اشتراکی یکی از گزینههای محبوب برای میزبانی وبسایتها است. در هاست اشتراکی، پلتفرمهای آنلاین چند کاربر روی یک سرور فیزیکی میزبانی میشوند. منابع مشترکی مانند پردازنده، حافظه، فضای دیسک و پهنای باند به اشتراک گذاشته میشود.
سرور مجازی، سرویسی است که در آن یک سرور فیزیکی از طریق مجازیسازها به چند سرور تقسیم میشود و هر بخش به یک کاربر تعلق میگیرد. هاست اشتراکی و سرور مجازی هرکدام مزایا و معایبی دارند که در این مقاله آنها را بررسی کردهایم. شما باید باتوجه به نیاز پلتفرم آنلاین خود بهترین گزینه را انتخاب کنید.
برتینا ارائهدهنده انواع خدمات هاستینگ از جمله هاست اشتراکی و سرور مجازی است که با بالاترین کیفیت، امنیت و آپتایم ۹۹.۹٪ آنها را ارائه میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد سرویس مورد نیاز خود میتوانید از طریق شماره ۶۱۰۶۴-۰۲۱ با کارشناسان برتینا تماس بگیرید یا از طریق ارسال تیکت اقدام کنید.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز / 5. تعداد نظرات :
اولین نظر را شما ثبت کنید!