Spam یا اسپم که به فارسی هرزنامه نام دارد، نوعی پیام یا محتوای آزار دهنده است که ناخواسته برای ما ارسال شده یا در سر راه ما قرار می گیرد.
اسپم ها معمولا به صورت گروهی و انبوه توسط اسپمرها برای افراد مختلف در پلت فرم های محتوا محور ارسال میشوند که این کار موجب آزار آنها میشود.
معروف ترین نوع اسپم ها، ایمیل های ناخواسته ای هستند که برای افراد مختلف فرستاده میشود.
برای مثال : دریافت ایمیل های تبلیغاتی از برندهایی که هرگز آنها را ندیده اید و ایمیل خود را در وب سایت های آنها ثبت نکرده اید.
از انواع دیگر اسپمینگ میتوان به spam های شبکه های اجتماعی یا اسپم های وبلاگ اشاره کرد.
اسپم ها در طول تاریخ همواره وجود داشته اند.
به طوری که برخی معتقدند اسپم ها نیز همزمان با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، تغییر شکل داده و هیچگاه کاملا از بین نخواهند رفت.
ما تنها میتوانیم با استفاده از روش های بروز و بهینه و آپدیت نگه داشتن کسب و کار خود، از سوء استفاده اسپمرها جلوگیری کنیم.
اگر نام spam را به انگلیسی در گوگل سرچ کنید میبینید که در صدر لیست نتایج گوگل به جای ویکی پدیا و توضیح معنی اصطلاح اسپم، لینکی از یک وبسایت و برند غذایی با نام spam قرار گرفته است.
اسپم علاوه بر معنی متداول آن در دنیای وب، نام یک کنسرو گوشت خوک معروف نیز میباشد.
حالا کلمه Spam را در گوگل سرچ کنید و روی گزینه image در زیربرگ های گوگل کلیک کنید. بله…همه جا پر از عکس کنسرو spam است!
البته اگر به لینک های بعدی صفحه نتایج جستجو نگاهی بیاندازید میبینید که درباره اصطلاح spamming و spam توضیح میدهند.
اسپمر کسی است که از روش های اسپمینگ (مانند ایمیل های دسته ای) استفاده میکند تا محتوای اسپم خود را برای دیگران ارسال کند.
Spammer ها معمولا از اطلاعات کاربران سواستفاده کرده و آنها را برای مقاصد سودجویانه خود به کار میبرند.
هدف اسپمرها از ارسال اسپم میتواند نصب یک بدافزار یا نرم افزار مخرب در سیستم کاربران و یا دسترسی به اطلاعات تماس یا حتی گرفتن بازدید، ترافیک و کلیک بیشتر برای وب سایت های شخصی خود باشد.
طبق آخرین آمار بدست آمده، بیشترین اسپمرها در کشورهای چین، آمریکا، کره جنوبی، ژاپن، روسیه و تایوان اقدام به ارسال اسپم های خود میکنند.
البته که در ایران هم این روش غیر استاندارد تبلیغاتی در کمپین های دیجیتال مارکتینگ بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
حتما تا به حال اصطلاحاتی مانند لینک اسپم ، کامنت اسپم، اسپم شدن پیج یا اکانت اینستاگرام ، ربات اسپم و … را شنیده اید.
باید بدانیم که اسپم ها انواع مختلفی دارند و در بسترهای مختلفی به کاربران وب تزریق میشوند. مانند:
گوگل لیستی از مهمترین و خطرناک ترین هرزنامه ها را در آخرین آپدیت الگوریتم اسپم خود، اینطور اعلام کرده است:
هرزنامه ها عموما برای اهداف مرتبط با سود بیشتر ارسال میشوند. این اهداف سودجویانه در پشت نام زیبای تبلیغات و کمپین دیجیتال مارکتینگ پنهان شده و خود را توجیه میکنند.
در حالی که استفاده روتین از این ترفندها میتواند به مرور زمان اعتماد کاربران و مشتریان را از برند و کسب و کار سلب کند.
معمولا در این محتواهای ناخواسته از تله های کلیکی هیجانی یا احساسی استفاده میشود تا کاربر به خواندن مطلب و انجام action خواسته شده ترغیب شود.
مهمترین دلیل استفاده از اسپمینگ در تبلیغات اس ام اسی و ایمیل مارکتینگ میتواند هزینه پایین تر اجرای این کمپین ها نسبت به سایر کمپین های تبلیغاتی دیجیتال و آنلاین باشد.
برای مقابله با اسپم ها و جلوگیری از مزاحمت اینگونه پیام ها میتوان از نرم افزارهای فیلترینگ اسپم استفاده کرد.
این نرم افزارها ، با استفاده از sanitize کردن تایتل و عنوان ایمیل های ورودی ، کلمات ممنوعه و شناخته شده مورد استفاده اسپم ها را پیدا کرده و ایمیل های شناسایی شده را به جای صندوق ورودی در قسمت spam ها ذخیره میکنند.
روش های دیگری نیز برای مقابله با اسپمینگ وجود دارد که در ادامه آنها را ذکر میکنیم:
به تازگی (June 2021) آپدیت جدیدی از الگوریتم گوگل اسپم در دو فاز جداگانه توسط گوگل ارائه شد که برای مقابله با اسپمینگ سرچ گوگل بهینه سازی شده است.
این الگوریتم با وب سایت هایی که مستقیما یا به طور غیر مستقیم ( هک شدن توسط اسپمرهای دیگر) به اسپمینگ میپردازند، برخورد کرده و آنها را از ایندکس خارج میکند.
با تغییر روش های مختلف تقلب و هرزنامه ها در وب، گوگل نیز خود را تغییر میدهد تا با استفاده از هوش مصنوعی خود بتواند تا بیش از99 درصد از نتایج سرچ کاربران را خالی از سایت های اسپم نگه دارد.
اسپم شدن ایمیل یکی از اتفاقاتی است که ممکن است در صورت استفاده زیاد از ایمیل برای ما بیافتد.
در پنل مدیریت ایمیل خود میتوانید گزینه spam را پیدا کرده و تمامی ایمیل های دریافتی مشکوک به اسپم را در آن مشاهده کنید.
ایمیل های اسپم محتوایی هستند که عموما تبلیغاتی بوده و یا شما را تشویق به ارائه اطلاعات شخصی خود و یا دانلود و نصب نرم افزارهای مخرب میکنند.
در ایران از ایمیل های اسپم برای تبلیغات و افزایش مشتری استفاده میشود که البته روش استانداردی برای جذب مخاطب و افزایش فروش نبوده و توصیه نمیشود.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 4.8 / 5. تعداد نظرات : 15
اولین نظر را شما ثبت کنید!
1 دیدگاه
مقاله بسیار عالی و خوبی بود و موفق باشید