آیا تا به حال دقت کردهاید که برخی ازURLها با //:http شروع میشوند و برخی دیگر با //:https؟ اگر دقت کردهباشید، وقتی وارد سایتهایی میشوید که نیاز به اطلاعات حساس شما دارند، این «s» اضافی در کنار http وجود دارد. در واقع، میتوان گفت این سایتها دارای گواهینامه SSL هستند. در این مقاله میخواهیم ببینیم که گواهینامه SSL چیست و چه کاربردی دارد؟
به طور کلی میتوان گفت، گواهینامه SSL اتصال شما به آن وب سایت را امن و رمزگذاری شده میکند. گواهینامه SSL مخفف “Secure Sockets Layer” است که با رمزگذاری اطلاعات باعث میشود، انتقال اطلاعات بسیار امن انجام شود و به غیر از سیستم شما و سرور که به اصطلاح کلید رمز را دارند، شخص یا سیستم دیگری نتواند اطلاعات را بخواند. در ادامه روند کار اس اس ال را بیشتر توضیح میدهیم.
گواهینامههای SSL، فایلهای کوچکی حاوی اطلاعات هستند که با رمزگذاری، پیوندی امن بین وب سرور و مرورگر ایجاد میکنند. این پیوند تضمین میکند که تمام دادههای انتقال یافته بین وب سرور و مرورگر، خصوصی باقی میمانند.
وقتی وارد صفحهای میشوید که فرمی برای وارد کردن اطلاعات و ارسال دارد، اطلاعاتی که وارد میکنید میتواند توسط هکرها در وب سایتهای ناامن هک و از اطلاعات شما سو استفاده شود.
این اطلاعات میتواند هر چیزی باشد، از جزئیات تراکنش بانکی گرفته تا ایمیلی که برای ثبتنام در یک سایت وارد میکنید. در زبان هکری، این نوع حمله یا هک اغلب به عنوان “man in the middle attack” شناخته میشود.
یکی از رایجترین نوع حملات به این شکل است که هکر برنامه ناشناختهای را در سرور میزبان یک وب سایت قرار میدهد. این برنامه در پسزمینه منتظر میماند تا بازدیدکننده شروع به تایپ اطلاعات در وبسایت کند؛ سپس اطلاعات را دریافت و آنها را برای هکر میفرستد.
در اینجا گواهینامه SSL به کمک شما میآید. وقتی از وب سایتی بازدید میکنید که با SSL رمزگذاری شده است، مرورگر شما با وب سرور ارتباط برقرار میکند، اطلاعات گواهی ssl را دریافت و سپس مرورگر و سرور شما را متصل میکند. این اتصال به شما اطمینان میدهد که هیچ کس به جز شما و وب سایت، نمیتواند آنچه را که شما تایپ میکنید، ببیند یا به آن دسترسی داشته باشد.
گواهینامههای SSL بر اساس سطح اعتبار سنجی، پروتکل رمزگذاری و تعداد دامنهها و زیردامنههای سایت طبقهبندی میشوند. در ادامه به انواع گواهی ssl میپردازیم.
گواهینامه SSL از نوع DV، دارای اطمینان و قدرت کمتر نسبت به سایر گواهینامهها در رمزگذاری است و به طور معمول برای وبلاگها یا وبسایتهای شخصی استفاده میشود. روند تایید اعتبار برای به دست آوردن این نوع گواهی SSL بسیار کوتاه و آسان است.
گواهینامه SSL از نوع OV، مناسب برای رمزگذاری اطلاعات حساس در سازمانها است. این نوع از گواهینامه ssl، دارای اطمینان بالاتری نسبت به نوع DV و مشابه با گواهینامه EV است. این نوع گواهینامه امنیتی، اطلاعات مالک وبسایت را در نوار آدرس نمایش میدهد تا کاربران از امنیت وبسایت مطمئن شوند.
گواهی EV معتبرترین رتبه گواهینامه SSL است. این نوع گواهی SSL، در بخش URL مرورگر، نام مشاغل و کشورها را نشان میدهد. نمایش اطلاعات مالک وب سایت در نوار آدرس به تشخیص و تفکیک سایت مورد نظر شما از سایتهای مخرب کمک میکند.
اولین قدم این است که تعیین کنید باتوجه به نوع وبسایتتان، به چه نوع گواهینامه امنیتی نیاز دارید. برای بیشتر وبسایتها با کاربری معمولی، گواهی استاندارد SSL از نوع EV، امنیت سایت شما را تضمین میکند؛ اما باید برای شرکتهایی که در یک صنعت خاص کار میکنند، مانند امور مالی یا بیمه، از گواهی ssl با امنیت بالاتر و سختگیریهای بیشتر استفاده کرد.
در حالی که هدف اصلی SSL ایمنسازی اطلاعات بین بازدیدکننده و وب سایت شما است؛ اما روی SEO نیز تأثیر مثبت میگذارد. به گفته تحلیلگران Google Webmaster Trends، گواهینامه امنیتی SSL بخشی از الگوریتم رتبهبندی جستجوی گوگل است.
SSL یک فناوری امنیتی است. این پروتکل برای سرورها و مرورگرهای وب است که از خصوصی بودن دادههای ارسال شده بین این دو اطمینان میدهد. این کار با استفاده از یک لینک رمزگذاری شده انجام میشود که سرور و مرورگر را به هم متصل میکند.
برتینا، ارائهدهنده گواهینامههای SSL از نوع EV، DV، OV و… است. کارشناسان برتینا، همواره پاسخگوی شما هستند که میتوانید از طریق شماره تلفن ۶۱۰۶۴-۰۲۱ با متخصصان برتینا تماس بگیرید و نیازهای خود را بیان کنید تا بهترین و مناسبترین سرویس را به شما معرفی کنند.
منبع: SSL.com
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 3
اولین نظر را شما ثبت کنید!